נועם זיגדון משתפת במתכון
*לילות ביירות* – קינוח לבנוני נפלא וטעים
*עוגת סולת ופיסטוקים בסירופ מתוק*
כוס מדידה חד פעמית חמה
תבנית חד פעמית בנונית
מצרכים-
1 שרוול פתי בר
*לקרם סולת –
5 כוסות חלב/צמחי
1 כוס סולת
1 כוס סוכר
קרם קצפת –
2 שמנת מתוקה/צמחית
אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
אופן הכנה –
לבשל בסיר את החלב עם סולת וסוכר ,תוך כדי בחישה מתמדת עד שנהיה סמיך ועם בועות ממש כמו דייסה.
להרטיב את הביסקוויט בחלב ולסדר בתבנית מעליהם לשים חצי מהסולת המבושלת עוד שכבה של ביסקוויט ואז את הסולת שנותרה.
לקרר במקרר שעתיים.
להכין קרם קצפת – להקציף את השמנת עם אינסטנט וחלב. למרוח מעל העוגה הקרה
לפזר מעל פיסטוק חלבי
בהגשה לזלף מעל ומסביב את הסירופ
*לסירופ:*
1 כוס סוכר
2 כוסות מים
כפית לימון
להרתיח כעשר דקות ולקרר.
הקרדיט למתכון לאאנאם גאנדר
בהצלחה נועם זיגדון
- אפשר להכין בלי הפתי בר.