עוגת תפוחים ממש משגעת
העוגה רכה וטעימה וממש עשירה
מאת אילנה בוכריס
המצרכים –
4 תפוחים קצוצים לקוביות קטנות או לגרד גס.
חצי כוס אגוזים קצוצים
רבע כוס סוכר חום
רבע כוס סוכר
2 כפות מיץ מלימון
כף קינמון
להניח הכל בקערה .
לערבב ולהניח בצד.
להכנת תערובת העוגה-
4 ביצים L
חצי כוס סוכר (שתיה חמה)
כוס שמן
1 סוכר וניל
חצי כוס מים
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח.
ההכנה-
1) בקערת המקסר
להקציף את הביצים
לקצף בהיר ותפוח.
ולהוסיף את הסוכר.
להנמיך מהירות ולהוסיף
את המצרכים לפי הסדר.
במהירות ממש נמוכה את הקמח ואבקת האפיה.
2) מוסיפים את תערובת התפוחים לבלילה, בעזרת מרית
בתנועת קיפול.
מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3) משמנים ומקמחים תבנית 26.
או 2 תבניות אינגלייש
4) יוצקים את התערובת לתבנית.
5) אופים בתנור שחומם מראש
ב-160 מעלות כ-50 דקות
או נועצים קיסם שיצא יבש.
6) העוגה חייבת להתקרר הייטב.
7) לפזר אבקת סוכר( לא חובה)
להשתגע מהריח בבית ❤