מתכון לעראייס – פיתה מלאה בבשר

אריאלה גולדמן

 

מתכון לעראייס – פיתה מלאה בבשר

עראייס ❤ / אריאלה גולדמן
מצרכים-
300 גר בשר בקר (צלעות) טרי טחון עם השומן שלו ( ללא טיגון)
1 בצל חתוך לקוביות קטנות – מטוגן עד הזהבה
3 פיתות
חופן נדיב פטרוזיליה
כפית ראס אל חנות
1 כף שמן זית ושמן זית להזלפה
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה –
קוצצים את הפטרוזיליה, ומעבירים לקערה.
מוסיפים את הבשר, הבצל המטוגן, שמן הזית והתבלינים. מערבבים ולשים היטב את כל החומרים.
מחלקים את התערובת ל-6 קציצות שוות.
חוצים את הפיתות לחצאים, וממלאים בתערובת הבשר
משמנים רשת גריל / או מחבת פסים / או טוסטר ביתי בשמן זית, ומכוונים על חום בינוני.
צולים את חצאי הפיתות כ-10 דקות:
תחילה צולים את הפיתה כאשר הבשר כלפי מטה למשך כ-2 דקות
ובהמשך צולים אותה כ-4 דקות מכל צד. בדקה האחרונה לזלף על חצאי הפיתות שמן זית בנדיבות.
בתום הצלייה להכניס לכמה דקות לתנור חם 190 מעלות
מגישים חם עם טחינה וסלט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *