מתכון לפאי שוקולד

Tehila Shlomovitz
פאי שוקולד
מתכון לפאי שוקולד מושחת
מאת – Tehila Shlomovitz
כמות: תבנית פאי קוטר 26 ס"מ
מצרכים-
לקלתית:
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
1/4 כפית מלח
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
למלית השוקולד:
2 ביצים שלמות + 2 חלמונים בנוסף, בטמפ' החדר
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה/מרגרינה /או תחליף אחר
1/4 כפית מלח
לרוטב שוקולד חם:
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)/צמחית
קמצוץ מלח
120 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה-
מכינים את הקלתית ואופים אפייה חלקית:
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה
לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים)
רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
משטחים את הבצק ל"פיתה",
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס"מ,
ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר).
מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות,
עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
מכינים את מלית השוקולד, מרכיבים ואופים:
משאירים את התנור חם (180 מעלות).
מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה,
עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. במקביל ממיסים שוקולד, חמאה ומלח.
מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית.
אופים 20-25 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק,
והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר,
היא תתייצב במהלך הצינון. מצננים
מכינים רוטב שוקולד חם ומגישים:
מחממים שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה,
יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
פורסים את הפאי למשולשים ומניחים כל פרוסה על צלחת הגשה.
יוצקים מעל כף מהרוטב החם ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *