מתכון לפוטטוס הכי טעימים שיש
פוטטוס ממכר וקריספי
מאת אילנה טל
המצרכים –
7-8 תפוחי אדמה אדומים בינוניים קלופים וחתוכים לפלחים
מתבלים ב-
5-6 כפות שמן זית
מעט מלח
כף אבקת מרק- לא חייב
פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס או רגיל
כף פטרוזיליה יבשה
כף שום כתוש
אופן הכנה –
את תפוחי אדמה מכניסים לסיר ומכסים במים רותחים עם מעט כורכום (לצבע משגע) ומבשלים 15 דקות בלבד!!!
מסננים ומעבירים לקערה גדולה כי ככה הכי נח לערבב.
מערבבים בזהירות הכל יחד עם התבלינים והשמן.
ומעבירים לתבנית גדולה עם רבע כוס מים מכניסים לצלייה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות
מדי פעם הופכים כדי שכל תפוחי האדמה יקבלו קריספיות וצבע אחיד
זוללים…
הכי טעים עם רוטב שום ומיונז:
2 כפות מיונז
3 שיני שום כתושות
מעט שמיר קצוץ
קמצוץ מלח
פלפל שחור גרוס ומעט מים.
לערבב ולטבול את תפוחי האדמה