המתכון מאת – שני משה
מצרכים-
נתח מספר 5 קילו וחצי בערך
בצל
עלי דפנה
פלפל אנגלי חופן
לרוטב –
2 בצלים
4 שיני שום
פטריות טריות
מלח
פלפל שחור
כורכום
פפריקה
מרק עוף
חצי כפית כמון
כוסברה קצוצה
אופן הכנה –
זה בשר מספר 5.
להרתיח את הבשר במים עם בצל, עלי דפנה ופלפל אנגלי כשעתיים. לאחר מכן לצנן להכניס למקרר כמה שעות.
אחרי שהתקרר לפרוס לפרוסות.
לרוטב להכין
בסיר שטוח לטגן 2 בצלים לאחר כמה דקות להוסיף 4 שיני שום שלמים,
אחרי כמה דקות להוסיף פטריות שמפניות טריות חתוכות ל4.
לטגן הכל עוד כמה דקות.
לאחר מכן לתבל במלח, פלפל שחור, כורכום, קצת מרק עוף, קצת כמון.
לערבב טוב שכל הטעמים ייספגו ולהוסיף 2 כוסות מים מהמים שהרתחנו את הבשר.
להביא לרתיחה ולהוסיף את פרוסות הבשר.
לבשל על אש נמוכה כשעה וחצי עד שהמים מצטמצמים .
לקראת הסוף להוסיף קצת כוסברה מעל.