קינוחי כוסות – פשוט אבל טעיםםם במיוחד
מתכון משתפת סיביל סהר
מצרכים-
לשכבה תחתונה
1 חבילה עוגיות לוטוס
1 כף ממרח לוטוס
לשכבה הלבנה-
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) חצי כוס חלב
6 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גבינה לבנה
לשכבה החומה-
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
חצי כוס חלב
6 כפות אבקת אינסטנט פודינג שוקולד
3 כפות גבינה לבנה
לזילוף-
1 כוס ממרח לוטוס
אופן ההכנה-
טוחנים את העוגיות לפירורים גסים. מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים עם כף.
בקערת מיקסר מקציפים את החומרים של השכבה הלבנה עד לקבלת קצפת.
בקערה נפרדת מקציפים את החומרים של השכבה החומה עד לקבלת קצפת.
הרכבת המנה
לפזר בתחתית הכוס תערובת עוגיות .
בעזרת כף להניח שכבה של קרם גבינה וניל. ומעל להניח קרם גבינה שוקולד.
להכניס למקפיא למשך 10 דקות.
לזילוף
מחממים במיקרוגל 1 כוס ממרח לוטוס במשך 20 שניות עד שהוא הופך לנוזל (זהירות לא לחמם יתר על המידה). לערבב ולזלף באמצעות כפית מלמעלה
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות לפני ההגשה.
טיפים:
טיפ להקצפה: כדאי להכניס את השמנת למקפיא 10 דקות לפני ההקצפה.
להקציף רק עד שמקבלים קצפת. הקצפת יתר תהרוס את את המרקם והקצפת תהפוך לחמאתית.
ניתן להרכיב את השכבות בשימוש בשקית זילוף.
לגיוון: במקום עוגיות לוטוס וממרח לוטוס, אפשר להשתמש בפתי בר וממרח חלבה. זה אחד הטעמים הנדירים.