מתכון לקציצות דגים ברוטב אדום חריף

Esther Gabay

 

 

המתכון שלכם לשבת הקרובה

קציצות דגים של אסתר האלופה

מצרכים-

קילו וחצי דגים (טרי או קפוא לא משנה )

נסיכה מרלוזה, באמנון עדיף טרי

צרור כוסברה

ראש שום

2 בצלים

פפריקה

כורכום מעט

חצי כפית פלפל לבן

כף מרק עוף

קורט אגוז מוסקט

2 ביצים

5 כפות פירורי לחם

מעט שמן

הרוטב-

קופסה עגבניות חתוכות דק או 2-3 עגבניות בשלות קצוצות.

שמן

פלפלים חריפים לפי טעם אישי

צרור כוסברה

ראש שום פרוס

גמבה

לימון פרוס

אופן הכנה –

לרחוץ את הדגים ,לפזר מלח ולשים במקרר לכל הלילה ,

בבוקר לטחון במטחנת בשר עם חבילת כוסברה וראש של שום,

2 בצלים ,להוסיף תבלינים, ביצים,  פרורי לחם , שמן,

לערבב היטב את הכל  ולתת מנוחה חצי שעה במקרר,

בינתיים לקחת סיר גדול לחמם שמן ולשים עגבניות חתוכות להתבשל ,

פלפלים חריפים חתוכים דק, אפשר גמבה פרוסה

חבילת כוסברה קצוצה דק, ראש שום פרוס, כף פפריקה מתוקה בשמן מעט כמון וכורכום,

להוסיף 2 כוסות מים חמים,

לימון מקולף ופרוס, לבשל למשך כחצי שעה ,

להוציא את קערת הדגים וקערה אחרת עם מים וכל פעם להרטיב הידיים במים לקחת מתערובת הדגים ולגלגל לקציצה ולשים בסיר עם הרוטב,

לבשל במשך חצי שעה.

מתכונים לכבוד שבת 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *