המתכון שלכם לשבת הקרובה
קציצות דגים של אסתר האלופה
מצרכים-
קילו וחצי דגים (טרי או קפוא לא משנה )
נסיכה מרלוזה, באמנון עדיף טרי
צרור כוסברה
ראש שום
2 בצלים
פפריקה
כורכום מעט
חצי כפית פלפל לבן
כף מרק עוף
קורט אגוז מוסקט
2 ביצים
5 כפות פירורי לחם
מעט שמן
הרוטב-
קופסה עגבניות חתוכות דק או 2-3 עגבניות בשלות קצוצות.
שמן
פלפלים חריפים לפי טעם אישי
צרור כוסברה
ראש שום פרוס
גמבה
לימון פרוס
אופן הכנה –
לרחוץ את הדגים ,לפזר מלח ולשים במקרר לכל הלילה ,
בבוקר לטחון במטחנת בשר עם חבילת כוסברה וראש של שום,
2 בצלים ,להוסיף תבלינים, ביצים, פרורי לחם , שמן,
לערבב היטב את הכל ולתת מנוחה חצי שעה במקרר,
בינתיים לקחת סיר גדול לחמם שמן ולשים עגבניות חתוכות להתבשל ,
פלפלים חריפים חתוכים דק, אפשר גמבה פרוסה
חבילת כוסברה קצוצה דק, ראש שום פרוס, כף פפריקה מתוקה בשמן מעט כמון וכורכום,
להוסיף 2 כוסות מים חמים,
לימון מקולף ופרוס, לבשל למשך כחצי שעה ,
להוציא את קערת הדגים וקערה אחרת עם מים וכל פעם להרטיב הידיים במים לקחת מתערובת הדגים ולגלגל לקציצה ולשים בסיר עם הרוטב,
לבשל במשך חצי שעה.