אלפחורס מושלם!
מתכון – מאת נוע איבגי
המצרכים-
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
250 גרם קמח רגיל (¾1 כוסות)
200 גרם קורנפלור (½1 כוסות דחוסות)
2 כפיות אבקת אפייה
100 גרם אבקת סוכר
¼ כפית מלח
3 חלמונים מביצים מידה לארג׳ או 4 מדיום
גרידה מלימון שלם
1 כפית תמצית וניל
1-2 כפות מים קרים
למילוי ריבת חלב צנצנת גדולה
וקוקוס לקישוט
אופן ההכנה –
את כל המצרכים לשים בקערת מיקסר .
עם וו גיטרה לעבד את הכל לבצק מגובש.
לתת לבצק לנוח במקרר לפחות חצי שעה לפני העבודה.
את הבצק מרדדים בעזרת מערוך על נייר אפיה מקומח לעובי של כחצי ס"מ.
בעזרת חותכן יוצרים עיגולים.
מניחים בתבנית על נייר אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות .
אפייה עשר דק בלבד!
שימו לב לצבע שהוא לבן ולא שזוף.
מוציאים מחכים שיתקרר ומתחילים לזלף ריבת חלב
,מדביקים כל 2 עיגולים ומסובבים בקוקוס ומניחים בתבנית לאחר שסיימתן אני מכניסה למקרר בתוך קופסא.
נשמרות טריות ופריכות