פחזניות לשבת
הכי אני אוהבת בגרסה החלבית
שבת מבורכת
מתכון מאת חני
המצרכים –
כוס חלב או מים 240 מיל
כף סוכר
1סוכר וניל
קורט מלח
100 גר' חמאה
כוס קמח
בסוף
4 ביצים L
אופן ההכנה-
לחמם בסיר – חלב סוכר וניל מלח וחמאה עד שהכל נמס.
להוריד מהאש לשפוך כוס קמח(240 מיל).
להחזיר לאש לדקה וחצי ולערבב בכף עץ עד שזה הופך לכדור בצק שנפרד מהדפנות .
להוריד מהאש להעביר לקערת מיקסר עם וו גיטרה לערבל כמה דקות. ככה הבצק מתקרר.
להוסיף כל פעם ביצה. כשהביצה נטמעת להוסיף את הביצה השנייה וכך ביצה שלישית.
****טיפ חשוב את הביצה הרביעית לטרוף וכל פעם להוסיף קצת כי אולי לא צריך את כל הביצה. רק עד המירקם הרצוי*****
צריך לצאת בצק דביק שניתן לזילוף.
לשים בשק זילוף עם צנטר כוכב גדול.
על נייר אפיה לזלף צורה הרצויה עם מרווחים.
לאפות בחום 180 מעלות טורבו.
כ 30 דקות.
שיהיו שחומות.
לכבות את התנור לפתוח את הדלת לשים כף עץ כדי שכל האדים יצאו.
להשאיר את הפחזניות להתקרר בתנור כ5 דקות.
לקרר.
להפוך את הפחזניה לעדות חריץ קטן עם סכין.
למלא את הפחזניות עם צנטר כוכב בנדיבות עד שזה ממש מתמלא.
לשמור במקרר.
**כוס מדידה 240 מיל***
**לא לפתוח תנור בזמן אפיה**
*** אפשר לקשט בשוקולד או לפדר באבקת סוכר***
לקרם:
1 וחצי מיכלי שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
חצי כפית מחית וניל/ 2 סוכר וניל
2כפות סוכר
חבילה פודינג וניל(4כפות)
להקציף לקצף יציב.
בהצלחה חני