כרוב כמו שקונים בסופר.
סלט כרוב אדום במיונז, רך ומתקתק.
המצרכים-
כרוב סגול קטן או 1/2 כרוב סגול גדול
3/4 כפית שטוחה מלח
3 כפות גדושות מיונז אפשר לייט איכותי (אפשר גם 2 כפות, תתחילו עם 2 ותראו אם חסר לכם)
3 כפות מיץ לימון
1 כפית סילאן או מייפל (לא סוכר ולא דבש) – אם אוהבים את הסלט מתוק יותר אפשר גם כף.
אופן הכנה-
חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד, כמה שיותר דק יותר טוב. את החלק הלבן באמצע לא מכניסים לסלט. מעבירים לקערה גדולה.
ממליחים את הכרוב ומערבבים. נותנים לכרוב לנוח ולהזיע במשך 30 דקות. וכן, השלב הזה קריטי! הסבר בהערות למטה.
סוחטים היטב עם הידיים את הכרוב, זה בסדר אם לא יוצאים נוזלים, המטרה היא למעוך את הכרוב, לרכך אותו ולשחרר את פיגמנט הצבע. אם יוצאים לכם נוזלים, אפשר להפטר מהם.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
אישית, אני אוהבת את הסלט מתקתק (אבל בעדינות), אז שמתי כף מייפל, אבל תתחילו עם כפית ותראו מה אתם מעדיפים.
בתאבון