סלט מנגולד חם
סלט של חגים מהמסורת המרוקאית
מאת – אריאלה גולדמן
מצרכים-
בצל פרוס
4 שיני שום
חבילה גדולה מנגולד
שמן
פפריקה
כורכום
כמון
מיץ לימון
אופן הכנה –
לחמם 3 כפות שמן במחבת רחבה.
לטגן עד הזהבה עדינה 1 בצל פרוס דק ו 4 שיני שום
1 חבילת מנגולד עלים וגבעולים-לבשל 5 דקות במים רותחים ,לסנן. לפרוס הגבעולים ולחתוך לרצועות את העלים.
להוסיף אל הסיר ולערבב.
לערבב בכוס כף שמן + כפית פפריקה+ כפית כורכום+כפית כמון .להוסיף אל הסיר.
לתבל במלח לפי הטעם.
למזוג מעל מיץ לימון טרי סחוט מ 1 וחצי לימונים ולטגן 5 דקות .