סמבוסק מעלף ומדוייק
תמי בר ישי
המצרכים-
ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף וחצי מלח
4 כפות שמן
500-550 מ"ל מים
מילוי גבינה-
חצי קילו גבינה צפתית או בולגרית לפורר
לערבב עם גבינה לבנה
אפשר קצת גבינה צהובה
אופן ההכנה-
מערבבים יחד את כל היבשים (מלח בסוף)
מוסיפים שמן
מתחילים להפעיל את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים את המים בהדרגה
לשים כ-10 דקות על לקבל בצק נעים
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים שעה-שעה וחצי בערך
לאחר ההתפחה יוצרים כדורים ונותנים להם לנוח כחצי שעה (לכסות עם מגבת)
לאחר מכן מרדדים כל כדור לעלה עגול וממלאים במילוי שאוהבים , גבינה או חומוס או פיצה .
לתת לבצק לנוח כרבע שעה, להשפריץ מעל מים, לא ביצה !!! ולפזר סומסום
אפייה כרבע שעה עד 20 דקות, על חום 200 מעלות