עוגיות גאורגיות
חמאה ואגוזים
בצק מושלם
מאת חני קונאשוילי
מצרכים-
לבצק:
400 גרם קמח
150 חמאה רכה.
150 מ"ל יוגורט/שמנת חמוצה.
ביצה
2 וחצי כפות סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת סודה לשתייה.
מילוי אגוזים:
200 גרם אגוזי מלך גרוסים
10 כפות סוכר
כפית קינמון
40 גרם חמאה רכה(לא מומסת).
לערבב עם הידיים היטב שלא יהיו גושים.
אופן הכנה –
הכנת הבצק:
את החמאה והקמח לפורר עם הידיים ביחד עד שהופך לפירורים ללא גושי חמאה.
לעשות גומה לשים בתוכה את כל המרכיבים הנותרים
לערבב עם כך עד שמתגבש לבצק ואז לעבור ללישה קצרה ביד עד שהבצק חלק.
לחלק ל2 לעטוף בשקית.
כל חלק בצק לשטח מעט לשים במקרר חצי שעה.
מילוי אגוזים:
200 גרם אגוזי מלך גרוסים
10 כפות סוכר
כפית קינמון
40 גרם חמאה רכה(לא מומסת).
לערבב עם הידיים היטב שלא יהיו גושים.
הרכבה:
לטרוף ביצה עם כף מים להניח בצד.
לקמח משטח עבודה
לקחת בצק לרדד למלבן דק.
לדאוג שלא נדבק.
למרוח עם מברשת ביצה לשים מילוי לשטח עם היד על כל הבצק.
לגלגל לרולדה.
לחתוך באלכסון עם חותכן צורה.
להניח על נייר אפיה.
למרוח למעלה ביצה טרופה
ועם מזלג לעשות בעדינות פסים על הביצה שמרחנו.
לעשות כך גם עם בצק השני.
לאפות ב180 מעלות כ25 דקות.
***אני אפיתי בטורבו****
בהצלחה חני