כעכים מלוחים אין נשנוש יותר טעים מזה
כעכים מלוחים עם שומשום – טעם של בית, ריח של נוסטלגיה.
הבצק נעים לעבודה
אפשר להכפיל כמויות
המצרכים –
4 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
100 גרם מרגרינה/ מחמאה/חמאה
1/2 כוס שמן
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
3/4 מים חמימים
אופן ההכנה –
לערבב את כל החומרים עד שמתקבל בצק גמיש ונעים.
נותנים לבצק לנוח כחצי שעה
ואז מחלקים לחתיכות קטנות.
מכל חתיכה יוצרים מעין נחש וסוגרים לצורת כעך.
מורחים ביצה, וטובלים בשומשום
אופים בחום 190 מעלות כעשרים דקות
עד להשחמה.
בהצלחה.
כעכים מלוחים עם שומשום – הקלאסיקה הישראלית! מתכון פשוט ומהיר להכנה,
מושלם למתחילים במטבח.
הכעכים הללו רכים מבפנים ופריכים מבחוץ, עם טעם חמאתי וארומטי של שומשום קלוי.
מושלמים לאירוח, לפיקניק או סתם כנשנוש לצד הקפה. בואו נכין יחד כעכים טעימים שכולם יתאהבו בהם!