עוגיות פריכות עם מרנג – כנפי מלאכים

ליאורה גרימברג

עוגיות שנקראות "כנפי מלאכים".
בצק עדין ביותר במילוי מרנג. כל ביס תענוג.
המצרכים

לבצק:
2 כוסות קמח
3 חלמונים
קורט מלח
200 ג' חמאה קר
100 ג' שמנת
מילוי:
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
קורט מלח לימון או מיץ לימון

אופן ההכנה –
לגרד בפומפיה חמאה קרה אל תוך הקמח. לפורר.
להוסיף שמנת, חלמונים ומלח. לערבב יחד ליצירת בצק חלק.
לקרוץ מהבצק כדורים בגודל אגוז. לסדר במגש ולהכניס למקרר לחצי שעה.
בינתיים להכין מרנג להקציף את החלבונים עם סוכר ושני סוגי המלח.
לרדד כל כדור דק מאד, לשים במרכז קצת מרנג, לסגור לחצי ירח ולקפל בעדינות לשניים.
לסדר על תבנית אפייה ולאפות 200° במשך11 דקות.
העוגיות תצאנה פתוחות. אפשר בעדינות לסגור בחזרה.

לבזוק אבקת סוכר.