עוגת אגוזים קוקוס.
וקינמון.
מתאים גם לפסח במקום קמח לשים קמח תופח כשר לפסח.
מאת – דינה ברוך
מצרכים-
6 ביצים
כוס וחצי סוכר.
3/4 כוס שמן
כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפייה
סוכר וניל
כוס אגוזי מלך קצוצים דק
חצי כוס קוקוס
כפית קינמון
3/4 כוס מיץ תפוזים
קורט מלח
אופן הכנה –
להקציף את החלבונים עם שלושת רבעי כוס סוכר ולהעביר לקערה אחרת.
באותה קערה שהקצפנו להקציף את החלמונים טוב עם חצי כוס סוכר .
לאחר שהתקבל קצף , להוסיף בזרם דק את השמן .
בקערה נפרדת לערבב קמח +אבקת אפיה + סוכר וניל+ אגוזי מלך +קוקוס + קינמון.
לערבב טוב את כל היבשים.
להוסיף לקערה של הביצים יחד עם מיץ תפוזים.
לערבב טוב .
לאחד את הקצף לתערובת בשלוש פעמים בצורת קיפול עד שהבלילה חלקה.
למזוג לתבנית 26 או סיר פלא לאפות בחום 160
45 דקות.
אני אפיתי בתבנית עם חור במרכז