עוגת אלפחורס נדירה והיא טעימה וקלה
מתכון משתפת – אילנה בוכריס
מצרכים-
200 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים מידה L
3 כוסות קורנפלור
3 כוסות קמח- (קמח תופח לפסח או תפוחי אדמה לפסח)
1 אבקת אפיה
למילוי וציפוי – ריבת חלב וקוקוס
שמנת מתוקה 500 מ"ל
רבע כוס סוכר
אינסטנט פודינג וניל
200 גרם שוקולד לבן מומס עם חצי כוס חלב.
ולתת להתקרר
אופן הכנה –
הבסיס-
להכניס הכל לקערה
את הקמח בהדרגה.
ללוש היטב לקבלת בצק אחיד
רך ונעים. ( מעט דביק).
להכניס למקרר לפחות לשעתיים.
כשמוציאים מהמקרר לתת מנוחה
רבע שעה . ואז להתחיל לרדד.
לרדד בין 2 דפי נייר אפיה .
לקמח את הדף .
לקרוץ צורת עיגול גדול ( אפשר לסמן עם צלחת)
2 עיגולים שווים.
להכניס לתנור שחומם מראש על תבנית גדולה ולאפות
180 מעלות טורבו.
כ-8 דקות. הצבע אמור להיות בהיר.
(ממה שנשאר מהבצק להכין עיגולים לעוגיות אלפחורס)
כשהבצק מוכן לקרר היטב.
להקציף שמנת עם אינסטנט ,סוכר להוסיף את השוקולד המומס ולהקציף יחד.
למלא בשמנת המתוקה
להניח עוד עיגול על השמנת
ריבת חלב להמיס במיקרו
ולשפוך מעל העוגה.
לפזר קוקוס.