עוגת הפסח שלי כל שנה ובכל ימות השנה
נדירה ומטריפה מתחסלת
כל ביס תענוג
המלצה חמה לפסח!
עוגה לפסח שאני אופה קבוע בחג
ללא שום סוג קמח, אחת מהעוגות השוות
כל מילה מיותרת
מאת – Ba Su
עוגת אגוזים –
לפני שמתחילים,
העוגה נאפתה בתבנית 26. לעוגה יותר גבוהה. לאפות בתבנית בגודל 24.
אפשר להוסיף לאגוזים הטחונים , 4 כפות שקדים טחונים.איך שאתם אוהבים.
לפני הכנת העוגה
לסנן את האבקת סוכר! להוסיף את האגוזים,לערבב היטב ולהניח בצד.
קראו היטב את הוראות המתכון
לחמם תנור ל180 מעלות
.לשמן תבנית גם בדפנות./להניח נייר אפיה בתחתית התבנית.
לשמן דפנות.
המצרכים-
5 ביצים.
אבקת סוכר 250 גר
אגוזים טחונים 250 גר
סוכר וניל
לקרם –
שוקולד מריר 200 גר.
חצי מיכל שמנת מתוקה 100 גר(להמיס על הגז תוך כדי ערבוב או במיקרוגל.
מי שרוצה פחות מתוק, שיותר על השמנת המתוקה.
ויצפה רק בשוקולד מומס
אופן ההכנה –
הכנת העוגה:
ארבע ביצים!! להפריד חלמונים, וחלבונים,
בקערה של החלמונים.(הצהוב)להוסיף את הביצה החמישית. שלמה!
להקציף היטב את החלמונים וסוכר וניל 6 דקות!!
לקצף תפוח ,
בקערה שניה
עם מקצפים נקיים,
להקציף את החלבונים, לקצף יציף וחזק.
לסגור את המיקסר
בעזרת לקקן, להוסיף לקערת החלמונים,
.את האגוזים, ואבקת הסוכר, שניפנו לקערה.
בעדינות וסבלנות. לערבב בתנועת קיפול!.עד להטמעה.
ואז
להוסיף את קצף החלבונים. ולהמשיך לערבב בתנועת קיפול.!!
ליצוק לתבנית.
40. 45 זמן אפיה .שימו לב לחום התנור שלכם. כל תנור מתנהג אחרת. .
שהעוגה קרה, לצפות עם השוקולד.
אפשר לקשט עם אגוזים מעל.
טעימה גם ימים אחריי אם נישאר.
.לכסות את העוגה היטב!