עוגת מקצפת וקצפת של חנה שאולוב
הכינה – ספיר אסרף
מצרכים-
למקצפת-
4 חלבונים
כוס ו- 1/3 סוכר
לבצק פריך-
100 גר חמאה/מרגרינה
2 חלמונים כוס וחצי קמח תופח
2 כפות גדושות סוכר
מלית-
מיכל שמנת מתוקה /פרווה
3 כפיות סוכר
כפית נס קפה
ציפוי-
כף קקאו
כף וחצי סוכר
2 כפות חלב /מים
25 גר חמאה/מרגרינה
אופן הכנה –
מחממים תנור לחום 80-100 מעלות
מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף חזק ומשטחים על ניר אפיה בתבנית מלבנית 27/33
אופים כשעה עד שיבש. מוצאים והופכים ומוציאים את ניר האפייה ומקררים.
מכינים בצק פריך יחד מערבבים הכל , משטחים ואופים את הבצק הפריך גם בתבנית באותו גודל.
180 מעלות 15 דקות עד שמזהיב.
מקררים.
מקציפים את הקצפת עם התוספות
מורחים על שכבת הבצק הפריך ועליה שמים את המקצפת.
מכינים קרם שוקולד – מבשלים הכל יחד ומזלפים עם כף מעל העוגה.