עוגת פרג עשירה
מאת – אתי שחר
מתכון מדויק מבטיח ומקיים
עוגה טעימה מאוד.
מצרכים-
2 כוסות פרג טחון
1/2 כוס קמח
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כוס סוכר
שליש כוס אגוזי מלך טחונים
4 ביצים גדולות מופרדות
50 גר' חמאה מומסת/מרגרינה או רבע כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל אמיתי
אופן הכנה-
לחמם תנור ל- 150 מעלות
בקערה מערבבים פרג+קמח+מלח+אבקת אפיה+קליפת תפוז+2/3 מכמות הסוכר
בקערת מערבל חשמלי ובעזרת מקצף בלון להקציף את החלבונים עם שליש הסוכר שנותר עד שנוצר קצף יציב לשמור במקרר.
להקציף חלמונים (צהובים) + חמאה + תמצית וניל
להוסיף לקערת היבשים לערבב
להוסיף בעדינות את קצף החלבונים (הלבנים) שבמקרר
כאשר התערובת אחידה יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
אופים 45 – 50 דקות
מוציאים ומקררים היטב
בינתיים מכינים את הציפוי גנאש-
1/2 שמנת מתוקה 38% +150 גר' שוקולד מריר+ 1 כפית תמצית וניל אמיתי
מחממים את השמנת מתוקה
יוצקים על קוביות השוקולד ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שנמס
להוסיף את תמצית הוניל. לערבב לצקת על העוגה שהתקררה.