עוגת שוקולד טעימה בטירוף! רכה גבוהה ואוורירית

Noa Aloni
מתכון לעוגת שוקולד גבוהה של אופירה יחיא
הכינה נועה אלוני מתכון של אופירה
מצרכים-
6 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס שמן
1 ועוד שליש מים חמים
5 כפות קקאו עלית
2 כפות שוקלית
1 כף נס קפה
2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
אופן ההכנה –
להפריד ביצים להקציף חלבונים עם סוכר וניל וכוס סוכר .
בקערה גדולה לשים חלמונים וחצי כוס סוכר ולטרוף היטב .( בעזרת מטרפה ידנית )
להוסיף לחלמונים קקאו , שוקלית , נס קפה , מים חמים ושמן ולטרוף היטב , עכשיו להוסיף קמח ואבקת אפייה ולטרוף היטב .
עכשיו הפטנט ;
להוסיף 1/3 מקציפת החלבונים לקערת החלמונים ולטרוף עם המטרפה , עכשיו להוסיף את כל יתרת החלבונים ולטרוף הכל .
לשמן מעט תבנית פלא ולצקת את הבלילה .
לחממם תנור ל 170 מעלות ( לא טורבו , חום עליון תחתון )
לאפות את העוגה כ 70 דקות .
לציפוי :
1/2 מיכל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
להמיס ולצקת מעל העוגה , אני ממלאת את יתרת השוקולד לתוך החור באמצע .
בהצלחה עוגה מעולה !
אופירה פחימה יחיא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *