עוגת שוקולד קלאסית וטעימה בציפוי גנאש
מה להכין ?
תבנית בקוטר 26 עגולה עם חור במרכז
כוס מידה אוניברסלית
המצרכים-
5 ביצים
כוס סוכר
אבקת אפייה
כוס שמן
חצי אריזה שמנת מתוקה/צמחית
רבע כוס חלב /מים
4 כפות גדושות בקקאו
2 כוסות קמח
קורט של מלח
2 שקיות סוכר וניל
קרם גנאש-
150 גר שוקולד מריר
חצי אריזה שמנת מתוקה /צמחית
אופן ההכנה-
להפריד ביצים
להקציף את החלבונים עם כוס
סוכר
בקערה נוספת
לערבב את החלמונים עם כוס שמן וכוס מים
לערבב קמח עם קקאו ואבקת אפיה.
להוסיף לקערת החלמונים.
את החלבונים המוקצפים לקפל בעדינות לקערת החלמונים והקמח.
לאחר שתערובת חלקה מוזגים לתבנית.
לאפות בחום של 170 מעלות למשך
40 דקות או לבדוק את מרכז העוגה עם קיסם ולראות שהעוגה מוכנה.
לקרם שוקולד-
להמיס 150 גרם שוקולד מריר
עם חצי שמנת מתוקה
לשפוך מעל העוגה
טיפ- אפשר להפוך את העוגה לבחושה לעצלנים – לבחוש את כל המצרכים לפי הסדר יחד בקערה אחת.