עוגת שזיפים
טעם השזיפים עם הרום ממכר
מומלץ לאכול אותה חמה.
עוגה הכי קלה שיש
בחושה וקלה –
צופית בן יוסף
המצרכים –
8 שזיפים חצויים.
חצי כוס סוכר
4 כפות רום. להשרות הכל יחד שעה.
לבלילה-
300 גרם קמח תופח(2 כוסות + 2 כפות
כוס סוכר
3 ביצים
200 גרם חמאה מומסת
גביע יוגורט
אופן הכנה –
לערבב הכל היטב (הבלילה ממש רכה וזה בסדר ).
לצקת לתבנית עגולה מס' 26
לסדר את השזיפים על העוגה
לאפות בחום 170
שעה.
שזיפים – יתרונות בריאותיים:
- עשירים בנוגדי חמצון: שזיפים מכילים כמות גבוהה של נוגדי חמצון, המסייעים להגן על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים.
- מקור טוב לסיבים תזונתיים: שזיפים מכילים כמות טובה של סיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול תקין, לתחושת שובע ולבריאות מערכת העיכול.
- מקור טוב לוויטמינים ומינרלים: שזיפים הם מקור טוב לוויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, ויטמין K, אשלגן, זרחן וסידן.
טיפים לאחסון:
- מקרר: שזיפים טריים ניתן לאחסן במקרר עד שבוע.
- מקפיא: ניתן להקפיא שזיפים טריים עד שנה.