עוגת שמרים שוקולד הבצק המושלם

Gili baruch

עוגת שמרים עם מלאאאא נוטלה 😋

מתכון מאת גילי

המצרכים –

קילו קמח
3/4 כוס סוכר
1/2 2 כפות שמרים יבשים
2 סוכר וניל
כוס שמן
2 ביצים
1/2 1כוסות מים

קורט מלח

 

אופן ההכנה –

הכל לפי חד פעמי חם או כוס מדידה

לשים את היבשים לערבב, להוסיף את שאר החומרים ללוש במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד.
הבצק מאודדד רך ונח לעבודה.

להתפיח שעתיים בקיץ
שלוש שעות בחורף
בחוץ, לא במקרר

לחלק ל 4

לרדד כל חלק למרוח נוטלה או כל ממרח אחר

לגלגל לרולדה לחתוך במרכז ולגלגל כמו בורג .

להתפיח בתבנית עוד חצי שעה בערך
למרוח ביצה

ולתנור שחומם מראש
175 מעלות טורבו (לא חייב) מדף שני מלמטה בערך 35  דקות

בנתיים מכינים על הגז מי סוכר

חצי כוס סוכר עם רבע כוס מים
שמתחיל לרתוח להנמיך לאש הגי נמוכה כל פעם לערבב
שמסמיך להוריד מהאש

שהעוגה יוצאת ישר להבריש עליה את המי סוכר

שימו נייר אפיה בתחתית בגודל שלה אם זה לא תבנית חד פעמית תשמנו את הדפנות עם ספרי שמן ותעבירו נייר סופג על כולה

מחלקים את הבצק לכמות של הרולדות שרוצים
לצורה של הרולדה מרדדים לבצק דק מורחים נוטלה בנדיבות
מגלגלים צמוד לגליל
לוקחים 2 גלילים כאלה חותכים עם סכין באמצע הגליל לאאא עד הסוף ועושים בורג
כדי שיצא מושלם תקחו אותו גודל חתיכות של הבצק
בהצלחה❤