עוגת תפוחים הונגרית

צופית בן יוסף

הנה לכם רעיון עוגה לשבת
עוגת תפוחים הונגרית.

 

מאת צופית בן יוסף

 

המצרכים –

לבצק:

200 ג' חמאה או מחמאה רכה.
כוס אבקת סוכר(כוס חד פעמי שתיה קרה, מי שלא רוצה סוכר אפשר להמיר לתחליפי סוכר)
2 כוסות קמח
למלית:
4-5 תפוחים גדולים  קלופים ופרוסים לריבועים.
כפית קינמון
2 כפות מייפל.
חצי כוס סוכר
50 גרם חמאה או מחמאה.
מעט מים
כפית וחצי קורנפלור.

אופן ההכנה –
הכנת בצק

לערבב את הסוכר והחמאה
להוסיף את הקמח וללוש לבצק נעים למגע וחלק.
לחצות את הבצק ל2 .
לשטח מחצית הבצק בתבנית עגולה מס 20 ולאפות 10 דקות להוציא ולקרר.
בינתיים בסיר נבשל רבע שעה תפוחים סוכר,קינמון, חמאה, מייפל ומעט מים.
בסוף נערבב קורנפלור במים ונוסיף לתערובת התפוחים.

נוריד מהאש
ונקרר.
נוסיף את התפוחים לתבנית מעל הבצק ולמעלה נפורר את חצי הבצק שהשארנו.
זמן אפיה:40 דקות.
חום:160