עוגת תפוחים שאף פעם לא מאכזבת
מאת אילנה לוי
המצרכים–
4 -5 תפוחים מכל סוג שרוצים
3 ביצים
כוס שמן
כוס סוכר
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
חב' שוקולד מריר
חופן נדיב אגוזים
שקית סוכר וניל
כפית תמצית וניל.
חצי כוס מים
אופן ההכנה –
לקצוץ גס אגוזים ושוקולד מריר.
לקלף את התפוחים ולחתוך לקוביות.
בקערה אחת לערבב עם מקצפת או מטרפה ידנית 3 ביצים, להוסיף כוס שמן, את התפוחים ואת תמצית הוניל.
בקערה שניה לערבב
כוס סוכר, סוכר וניל, 2 כוסות קמח, אבקת אפיה, אגוזים ושוקולד ואת הקינמון.
לשפוך את קערת הנוזלים עם התפוחים לקערת היבשים ולערבב עד איחוד את תוכן 2 הקערות, העיסה נעשית קשה, להוסיף 1/2 כוס מים שיהיה קל לערבב. להעביר לתבנית משומנת ולאפות כ- 45 דקות ב-180 מעלות.
אני אפיתי בתבנית עגולה 28.
בהצלחה – אילנה לוי
*השוקולד לא חובה רק למי שאוהב