עוף צלוי שמתחסל
כל כך טעים
מאת – נורית סבטון
המצרכים-
4 כרעיים חצויים
4 כפות מן זית
כפית גריל עוף או פפריקה
כפית תבלין על האש או שום גבישי
כפית תבלין 4 עונות -לא חובה אם אין
מעט כמון
פלפל שחור
2 כפות סילאן
2 כפות טריאקי
כפית חרדל דיז'ון
שיני שום חופן
כפית טימין יבש
כפית רוזמרין יבש
2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה –
בקערה רחבה לערבב את התבלינים עם השמן ולהניח את הכרעיים .לערבב היטב .
לתת לעוף זמן מנוחה של מינימום שעה , מידי פעם לערבב .
בתבנית ענקית לפזר את חלקי העוף ולפזר את הרוטב שיש בקערה ,
לפזר שוב מעט סילאן מעל העופות ,
פלפל שחור גרוס , טימין יבש ולבסוף מעט מלח גס מלמעלה
לעטוף בנייר אפיה ובנייר כסף אפיה בתנור שעתיים 190 מעלות .
לאחר שעתיים להוציא את הכיסוי ולתת אפיה נוספת בתוכנית גריל 175 מעלות כ 10 דקות .
מבטיחה לכם , יאכלו מתוך התבנית מרוב שזה טעים !