עוף בתנור בטעם של פעם
הכי טעים שיש בעולם
עוף במירנדה שתמיד מצליח
קרדיט עינת רז
המצרכים –
8 כרעיים/שוקיים
4 תפוחי אדמה
בצל פרוס
סלסלת פטריות
למרינדה-
3/4 כוס שמן זית
3-4 שיני שום כתושות
4 כפות סויה
חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק
4-5 כפות דבש או סילאן
כף פפריקה מתוקה
1 כף א. מרק בצל (לא חובה)
פלפל שחור גרוס
מלח אם יש צורך
אופן ההכנה –
לערבב על כל מרכיבי המרינדה ולשפוך בקערה עם חלקי העוף ולעסות אותם עם הרוטב.
להניח לפחות שעה כדי שהטעמים יתמזגו עם העוף.
לשים את העוף בתוך תבנית חסינה, פיירקס עם שאר המרכיבים לכסות בנייר אפייה וברדיד אלומיניום.
להכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך כשעה.
להוריד את חום התנור ל- 180 ולהסיר את רדיד האלומיניום עד לקבלת גוון שחום
בהצלחה נועם זיגדון 💞