על מסורת לא מוותרים
מרק חרירה מרוקאי
המתכון של – נופר אסולין
מרק של העדה המרוקאית
מתאים גם לימי תשעה באב
צמחוני ללא בשר
המצרכים –
כוס חומוס מושרה במים/ חומוס משימורים.
כוס עדשים חומות/ ירוקות
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
4 גבעולי כרפס קצוצים דק
2 בצלים לבנים קצוצים
5 עגבניות טריות מגוררות
1 כוס אטריות דקות
2 כפות קמח לבן
3 כפות שמן
חצי כוס מים קרים
חצי לימון
תבלינים-
חצי כפית פלפל שחור /לבן
2 כפות מרק עוף
רבע כפית כמון
1 כף כורכום
1 כפית מלח
(רבע כפית מלח לימון – לא חובה אבל מומלץ!)
אופן הכנה-
לטגן בצל עד למצב שקוף ולהוסיף כורכום
לאחר 2 דק להוסיף את העגבניות, החומוס ,כרפס כוסברה ופטרוזיליה .
מערבבים טוב הכל ומוסיפים כ6-7 כוסות מים רותחים ואת התבלינים מלח פלפל מרק עוף כמון.
*בסיר נפרד להרתיח מים ולבשל את העדשים 12 דק לסנן ולהוסיף למרק .
לאחר 30-35 דק של בישול מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד 10 דק.
בינתיים לוקחים כוס עם מים קרים מכניסים בו 2 כפות קמח ומערבבים טוב שלא היו גושים ושופכים למרק ומערבבים טוב.
שהמרק מוכן מוסיפים חצי לימון סחוט(אני הוספתי בנוסף מלח לימון כרבע כפית ) מערבבים פעם אחרונה ומכבים את הגז.