פילאס ממולא בשר

צילום אילנית בניזרי

לןגן
שבלול ענק עם בשר טחון
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 13/06/2020 | 08:10
שבלול ענק עם בשר טחון
מתכון חובה לשולחן שבת וחג

המצרכים-

חבילת בצק פילאס טורקי מופשר לילה לפני במקרר או בצק עלים
מרכיבים למילוי-
קילו בשר בקר טחון
חצי צרור כוסברה קצוצה או פטרוזיליה
בצל קצוץ
2 כפות שמן
חצי כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
כפית ראס אל חנות
מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
להברשה
ביצה טרופה
שומשום לקישוט

אופן הכנה
במחבת רחבה נטגן את הבצל עד להזהבה…נוסיף את הכורכום והפפריקה נערבב לפתיחת תבלינים..נוסיף את הבשר טחון(טיפ לפורר את הבשר בקערה ואז להוסיף למחבת )

נוסיף את שאר המרכיבים ונערבב עם מזלג להבה בינונית עד שהבשר משנה את צבעו ואין יותר נוזלים.לקרר לטמפרטורת החדר.

נפתח את הבצק פילאס לאורכו

נחצה אותו לשניים

על כל פס נניח מהמלוי בקצה הבצק לאורכו..נגלגל לרולדה

ניצור צורת שבלול ונניח על תבנית תנור (או עגולה) במרכז

את הרולדה השנייה שהכנו נכרוך על השבלול שהכנו וכך יוצא לכם שבלול ענק !

הבצק פילאס נמתך בקלות והוא יותר דק מבצק עלים רגיל

נבריש ביצה ושומשום

נאפה בחום 200 מעלות עד להזהבה

בהצלחה אילנית בניזרי 💕

הערה פילאס זה לא פילו ! שלא תתבלבלו מוכרים בכל רשתות המזון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *