פשטידת ירקות ומצות
מתכון מאת – סוניה לוי
מצרכים-
6 מצות
10 תפוחי אדמה
8 ביצים
חצי כוס שמן
2 בצלים
חצי צרור כוסברה
חצי קילו ברוקולי
2 גזרים
בטטה
כף מלח
כף פלפל לבן
רבע כוס שמן
אופן הכנה –
מחממים את התנור 200 מעלות.
מרפדים תבנית 25/25 עם ניר אפיה
מרטיבים את המצות היטב.
מסדרים מצות סביב התבנית גם בצדדים.
את הירקות מבשלים לריכוך.
הברוקולי רק להרתיח 10 דקות.
מטגנים בצל להזהבה
את הירקות למעוך כמו פירה .
הברוקולי לקצוץ.
לערבב עם ביצים את כל הירקות, בצל מטוגן ולהוסיף תבלינים וכוסברה.
להעביר על המצות בתבנית.
להכניס לאפייה. 200 מעלות 3/4 שעה אחר כך לכסות עם מצות רטובות לעוד חצי שעה.
בתאבון