פשטידת עלי פילו וגבינות – יצא מדהים

Hagit Salimi Mazor
פילו ממולא בגבינות.
יצא מ ד ה י ם !!!
10 דקות עבודה ויש לכם מאפה מושלם
חגית סלימי מזור
מצרכים-
חבילת דפי פילו
50 גר חמאה מומסת להברשת העלים.
מלית:
250 גר גבינה בולגרית 5% מפוררת
גביע קוטג
4 ביצים
2 יוגורט
4 כפות קמח שטוחות
כפית מלח
אופן הכנה –
לקחת עלה פילו ולמרוח אותו במעט חמאה מומסת.
לפרוס בתבנית פיירקס שהשוליים בולטים החוצה.
לשים עלה נוסף פרוס שגם אותו מרחנו בחמאה.
לקחת 6 עלים (אין צורך לשמן אותם). לקפל אותם כמו שמקפלים נייר שזורקים לפח…  ולסדר בתבנית. לא להצמיד אותם מידי.
לקחת את תערובת הגבינה ולשפוך מעל באופן אחיד. התערובת תיכנס בין קיפולי הפילו. מלמעלה להניח 2 עלים נוספים שלמים כמו שעשינו בתחתית למרוח חמאה ביניהם.
לקפל פנימה ולסגור יפה את השוליים שבולטים החוצה. לשמן ביתרת החמאה ולפזר שומשום. לאפות ב 180 מעלות כחצי שעה או עד שמשחים יפה.
בתאבון.
Hagit Salimi Mazor

8 thoughts on “פשטידת עלי פילו וגבינות – יצא מדהים

  1. רחל גינת says:

    אפיתי יצא נהדר אשמח לקבל מתכונים

    הגב
  2. גלית זיו says:

    היי,
    היה סרטון הדרכה והוא נעלם.
    בכל אופן כפי שזכור לי מקפלים את 6 העלים כמו נייר זה כמו נייר שזורקים לפח – ככה?

    הגב
  3. גלית זיו says:

    שלום,
    איך מקפלים את 6 העלי פילו?
    כמו נייר שזורקים?
    מחכה לתשובה, תודה ❤️

    הגב
  4. גלית זיו says:

    שלום,
    לגביי המתכון של פשטידת עליי פילו ממולאת בגבינות – האם עליי לקפל את 6 העלים כמו נייר שזורקים לפח?
    אשמח לתשובה.

    הגב
  5. גלית זיו says:

    יצא נהדר, רק חבל שפניתי פעמיים לייעוץ ולא ענו לי.

    הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *