מתכון של סיוון אוחיון
הכי מוצלח שיש
צלי כתף 5 הצגה – מנה מסחררת שכבשה את הרשת.
צלי כתף5 זה המנה שתרצו להכין תמיד למשפחה שלכם
צלי כתף 5 – מנה מרשימה חגיגית גם בחגים וגם בשגרת השבתות
המצרכים –
נתח צלי כתף מספר 5 – 1.5 עד 2 קילו
לבישול הבשר –
בצל
חופן גרגירי פלפל אנגלי
עלי דפנה 2-3
מלח
פלפל
לתבשיל-
חבילת מיני תפוחי אדמה (מרתיחים הרתחה קצרה,לא ריכוך מוחלט)
2-3 חבילות פטריות ( טרי או שימורים)
3 בצלים חתוכים לרצועות
7 שיני שום שלמות
כחצי כוס יין אדום חצי יבש
4 כפות או יותר לפי טעם סילאן
תבלינים-
2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות
חצי שקית רוטב צלי (אם אין לא חייב)
מלח פלפל שחור
מעט
פפריקה
כורכום
כמון
תבלין צלי – רק אם יש
עלה דפנה
3-4 גרגירי פלפל אנגלי
אופן ההכנה –
לצרוב את נתח הבשר בסיר ואחר כך לשים מים ,עלי דפנה פלפל אנגלי ובצל .
לבשל שעתיים וחצי 3 עד שמתרכך אפשר בסיר לחץ זה לוקח פחות זמן.
לסנן ולשמור את הנוזלים – זה לבישול.
לאחר מכן לקרר במקרר לילה.
לחתוך לפרוסות דקות.
בסיר רחב כמו רוסטר לטגן בצלים ,שום ופטריות ולהוסיף, סילאן תבלינים ויין.
לסדר תפוחי אדמה ובשר באמצע כמו בתמונה.
להוסיף את המים של הבישול המסוננים.
לבשל שעה.
אחר כך לתנור 180-200 מעלות לעוד שעה וחצי עד שהכל מתרכך.
לבדוק את הנוזלים בהתאם שהבשר ישאר רטוב.