קיש מתכון מדוייק לכל ירק
שאפשר להכין עם בטטה או פטריות
מאת – מאיה בוטראשווילי
מצרכים-
לבצק –
כוס וחצי קמח
100 גר' חמאה
חלמון
4 כפות מים קרים
כפית מלח
מילוי-
3 בצלים מטוגנים
גביע קוטג'
גביע שמנת לבישול
2 ביצים
כף אבקת מרק בצל
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
2 בטטות מבושלות חתוכות לקוביות
או סלסלת פטריות פרוסות אפשר לערבב יחד
את הפטריות להקפיץ קצת בחמאה לפני.
אופן הכנה –
בצק – להכניס למעבד מזון עד לקבלת בצק חלק .
לרדד לתבנית קיש נשלפת
קוטר 26-28
לשים במקרר ולהכין מלית
לערבב הכל יחד בצל ביצים גבינות תבלינים ולהוסיף
את הבטטות או הפטריות
לאפות 180 מעלות עד שזהוב ורפוי טוב