תפוחי אדמה בתנור מעלפים
מאת – אילנית כרבי
מצרכים-
10 תפוחי אדמה
3/4 כוס שמן זית
כף מרק עוף/בצל
כפית כורכום
עשבי תיבול – תימין, בזיליקום יבש
כוסברה יבשה
2 כפיות שום כתוש
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה –
נבשל במים חמים תפוחי אדמה חצויים עד להתרככות
( אבל לא מלאה, משהו כמו 20-25 דקות, תלוי בגודל התפוח אדמה)
נסנן ונקרר ונניח על גבי נייר אפיה בתבנית .
ניקח קערה נערבב שמן וכל התבלינים.
נבריש את התפוחי אדמה .נוסיף מהצד ככוס מים רותחים .
נפזר מלח גס , פלפל שחור גרוס, פטרוזיליה טרייה .
ונכניס לתנור ללא מכסה על 180 מעלות טורבו עד שהתפוחי אדמה מוכנים וקריספיים .
ללקק את האצבעות .
הם יוצאים רכים מבפנים וקריספים מבחוץ.
בתאבון