קרואסון חמאה ושוקולד
משתפת מתכון – טובה ניסים
מצרכים-
קילו קמח
2 בצים
כוס סוכר
כף תמצית וניל
2 כפות שמרים יבשים
כפית מלח
כוס חלב פושר
100 גרם חמאה מומסת.
2 כוסות מים פושרים.
200 גרם חמאה מחולקת ל- 4
אופן הכנה-
בקערה של המיקסר לנפות את הקמח ולהוסיף 100 גר' חמאה, שמרים
והביצים ,מלח לערבב היטב. ללוש ולהוסיף חלב פושר
ואת המים הפושרים בהדרגה רק כמה שצריך עד לקבלת בצק רך וגמיש..
להמשיך בלישה כ 10 דקות.
לכסות ולשים להתפחה שעה.
לחלק ל4 כדורים.
כל כדור בצק לרדד למלבן.
למרוח 50 גרם חמאה ולקפל לחצי ושוב לחצי. כך לעשות עם כולם.
לשים במקרר כ4 שעות.
לרדד ולחתוך למשולשים .
לשים בקצה קובית שוקולד מריר או חלב. או למרוח ממרח שוקולד .
אפשר להשאיר ריק בלי כלום.
לשים להתפחה כחצי שעה.
למרוח ביצה ולאפות בחום 200 עד הזהבה.
להבריש בדבש ביתי.
מתכון לדבש-
2 כוסות סוכר.
כוס מים.
חצי כפית לימון.
לבשל עד הסמכה.
בהצלחה.