שוקים ברוטב שזיפים
משתפת מתכון –אילנית כרבי
מצרכים-
חלקי עוף שוקיים או אחרים
לרוטב –
3 כפות רוטב שזיפים (יש בסופר מוכן)
(אם לא מצאתם שימו חצי כוס שזיפים מיובשים ללא גלעין )
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות לימון
כפית גריל עוף
כפית פילדלפיה-תבלין (או פפריקה)
רבע כפית כורכום
לפיזור מעל העופות –
מלח גס
פלפל שחור
שומשום
לבן ושחור
אופן הכנה –
ננקה, נשטוף ונסנן שוקיים ( או כל חלק אחר של עוף).
נקח קערה נשים כל התבלינים והרוטבים ונערבב .
נתבל את העופות בקערה ונניח בסיר מותאם לתנור.
נשפוך על הכל את מעט הרוטב שנשאר בקערה. נפזר מלח גס, פלפל שחור גרוס, שומשום לבן ושומשום שחור. נשים ככוס וחצי בערך מים רותחים מהצד ונכניס ללא מכסה לתנור שחומר מראש על 200 מעלות טורבו לחצי שעה ולאחר מכן נוריד את החום ל 150 מעלות . עד שמוכן . עוד חצי שעה או יותר.
חשוב מידי פעם להשקות את העוף ולא להסיר את העור מהעוף !!!