את המתכון הזה אפשר להכים עם נתחי אסאדו וגם עם צלי כתף.
שמים הכל בתנית ומכניסים לתנור לכמה שעות ויוצא סיר חגיגי ומרשים
מצרכים-
2 קילו אסאדו או צלי כתף
2 בצלים
חצי ראש שום
3 גזרים חתוכים לפרוסות גדולות
3 ענפים של סלרי
תפוחי אדמה קטנים שלמים
3 כפות דבש/סילאן
חצי כוס יין אדום
2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה
כפית בהרט
גרגרים של פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
אופן הכנה –
נקח סיר גדול ונצרוב את הנתחים.
נוציא החוצה ונטגן בסיר עם קצת שמן זית את הירקות. (ללא תפוחי האדמה)
נוסיף תבלינים יין ומים לכיסוי.
נבשל חצי שעה ונעביר לתנור מכוסה 180 מעלות. שעה.
נוסיף את תפוחי האדמה ונוריד טמפרטורה ל-150 לעוד 2-3 שעות עד שהבשר רך.
נוסיף מים אם צריך.