עוגת פרג תפוזים בחושה
הכינה ושיתפה במתכון – אירה אליקישוילי
מצרכים-
5 ביצים
½1 כוסות סוכר
¼ כפית מלח
½ כוס שמן
כף גרידת לימון או תפוז
1 כוס פרג טחון
¾ כוס מיץ תפוזים
½1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
**אבקת סוכר לפיזור…אחרי האפיה!
אופן הכנה –
לשים בקערה ביצים סוכר ומלח ולהקציף עד שהתערובת תפוחה ואוורירית.
בקערה נפרדת מערבבים מיץ תפוזים, פרג, שמן וגרדת לימון לתערובת חלקה.
מעבירים את תערובת הפרג לביצים ומערבבים ידנית.
מנפים לתוך הקערה קמח אבקת אפיה ומערבבים ידנית עד שהקמח נטמע לבלילה.
שופכים את הבלילה לתבנית עגולה 24 ס'מ ואופים על 170 מעלות כ- שעה!
בתאבון
את פשוט אלופה.
מתכונים נפלאים וטעימים מאד.
רציתי לומר לך תודה ענקית.