זה המתכון הכי לשבת
דג מרוקאי לשבת
מתכון שמעון כהן
מצרכים -4 מנות יפות
פילה דג סלמון אפשר או מושט טונה
1 כוס מים
1/4 כוס שמן
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
1 כפית כורכום
6-7 שיני שום
1 פלפל גמבה אדומה
1 פלפל חריף
1 כפית מלח
צרור כוסברה
אופן הכנה-
בסיר שטוח מרתיחים מים שמן לאחר הרתחה מוסיפים את התבלינים ,
מוסיפים את השום גמבה צרור של כוסברה נבשל 10 דקות עם מכסה – ניתן להוסיף חומוס מבושל.
אחר כך מלמעלה מסדרים את פרוסות הדג
מכסים ל 10 דקות בישול אש גבוהה עם מכסה,
מבשלים את הדג וכל פעם מרטיבים את הדג עם רוטב מלמעלה עוד כ- 10-15
דקות על אש קטנה עד שרואים רוטב יפה סמיך בתאבון שבת שלום !