מתכון לקציצות דגים-
לשבת המלכה הכנתי קציצות דגים חריף
מאת – שני משה
מצרכים-
בערך חצי קילו דג בורי ודג מרלוזה טחונים.- או כל דג.
חצי לימון סחוט
ראש שום
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
מעט שמן
מלח
פלפל שחור
חצי כפית כמון
אפשר להוסיף -פרוסת לחם רטובה
או 2 כפות פירורי לחם
לרוטב -שיני שום
רצועות מגמבה
פלפלים חריפים לפי טעם
3 עגבניות מגורדות
כף רסק
מלח
פלפל שחור
חצי כפית כורכום
כפית פפריקה
כוס חומוס מקופסה
אופן הכנה –
לטחון במעבד מזון הדגים.
אחר כך לטחון שום, ירק ולהעביר לקערה לערבב הכל יחד עם תבלינים.
לרוטב- לקצוץ 8 שיני שום לטגן אותם כדקה, להוסיף רצועות גמבה, פלפלים חריפים, 3 עגבניות מגורדות, כף רסק עגבניות ולטבל במלח, פלפל שחור, קצת כורכום ופריקה מתוקה. לערבב טוב ולהוסיף את החומוס. לערבב ולהוסיף מים חמים. להביא לרתיחה ולהוסיף את הקציצות. לבשל כ40 דק