בורקס מצה עם גבינות זה המאכל הטעים של פסח

 

חנית דרזי בוסתן

"בורקס" מצה – במילוי גבינות

מתכון שווה של ה-אמא הכי בעולם רחל בוסתן

מצרכים –

10 מצות

חצי קוטג'

100 גר' גבינה צהובה

100 גר' בולגרית

100 גר' צפתית

2 ביצים

רבע כוס קמח מצה

פלפל שחור

אופן הכנה –

מרטיבים היטב את המצות ומשהים כחצי שעה לפחות עד שמתרככות.

 

בינתיים מכינים את המילוי:

לערבב יחד

1/2 מיכל קוטג'

כ-100 גר' גבינה צהובה מגורדת

כ-100 גר' בולגרית

כ-100 גר' צפתית

2 ביצים

1/4 כוס קמח מצה

מלח ופלפל לפי הטעם

העיסה לא דלילה אפילו קצת יבשה..

(ניתן לשנות ולהוסיף או למלא בכל דבר אחר כמו תפוחי אדמה )

מחלקים כל מצה ל-3 רצועות

בקצה כל רצועה נניח כפית מהמילוי ונתחיל לקפל כפי שרואים בתמונות.

למשולש.

לטבול בביצה .

לטגן כ-2 דק' מכל צד עד שמזהיב.

ולטרוף!

בהצלחה ובתיאבון!☺

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *