עוגת שיש לפסח הכי טעימה ורכה
משתפת אילנה טל
המצרכים –
6 ביצים
1/2 1 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
5 כפות שמן
1 כף תמצית וניל
1 שקית קמח תופח לפסח(200 ג'ר).
2 כפות קקאו.
אופן ההכנה-
1. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגתיות, ממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצף יציב.
2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים, השמן, מיץ התפוזים ותמצית הוניל. לאחר מכן מוסיפים את הבלילה לחלבונים המוקצפים תוך כדי הקצפה במהירות איטית.
3. מוסיפים לתערובת את הקמח תוך
כדי תנועות קיפול או הקצפה איטית
משמנים תבנית מספר 26 -אפשר סיר פלא או חד פעמי עגולה , מהגבוהות, כמו שאני הכנתי,
יוצקים 2/3 מהבלילה
ולשליש הנותר מוסיפים 2 כפות קקאו ומערבבים לקבלת בלילה חומה,
יוצקים עם כף על הבלילה הלבנה ומשיישים תוך כדי קיפול עד תחתית התבנית לשיוש מושלם
מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 50 דקות
לא תאמינו כמה גבוהה ועסיסית היא יוצאת!