עוגת גבינה שוקולד לבן ולוטוס/כרמית דהאן
תבנית 24
המצרכים –
חבילת עוגיות לוטוס טחונות למרקם חולי
100 גרם חמאה
2 כפות סוכר
מיכל גדול שמנת מתוקה 500 מ"ל
500 גרם גבינה לבנה5% או9%
אינסטנט פודינג וניל
גביע גבינת שמנת נפוליאון
200 גרם שוקולד לבן
25 גרם חמאה
4 כפות חלב
רבע כוס סוכר
7 גרם ג'לטין (חצי שקית)
1/3 כוס חלב
אופן ההכנה –
מתחילים עם הגלטין
שמים את הגלטין בצלחת זכוכית ומוסיפים 1/3 כוס חלב מניחים בצד
הגרגירים יספחו את הנוזל
ממיסים את החמאה 100 גרם במיקרו שופכים על עוגיות הלוטוס הטחונות מוסיפים 2 כפות סוכר מערבבים מעבירים לתבנית ומשטחים ומהדקים.
מקפיאים את התחתית לרבע שעה
שוברים את השוקולד לקוביות מניחים בקערה מוסיפים 25 גרם חמאה מוסיפים 4 כפות חלב וממיסים במיקרוגל מערבבים לתערובת חלקה
מחממים את הגלטין 10 שניות במיקרו לא יותר מוסיפים לגלטין כף אחת מהשוקולד הלבן מערבבים (השוואת טמפ') ויוצקים את הגלטין לקערת השוקולד הלבן
במיקסר שמים את השמנת המתוקה הגבינות הסוכר והאינסטנט פודינג וניל
מקציפים לקצפת יציבה לוקחים כף מהקצפת ומערבבים עם השוקלד הלבן (השוואת מרקמים)
את תערובת השוקולד הלבן מוסיפים לקצפת מקפלים את השוקולד המומס לתוך הקצפת.
שופכים מעל תחתית הלוטוס ומכניסים להקפאה למספר שעות
מחממים חצי קופסא של ממרח לוטוס במיקרו מערבבים לתערובת חלקה מוציאים את העוגה מהמקפיא שופכים את ממרח הלוטוס מזיזים את התבנית מצד לצד עד שממרח הלוטוס ממלא את שטח העוגה
מחזירים להקפאה
אחרי שהעוגה קפואה אפשר לקשט אותה
להפשיר כרבע שעה לפני הגשה
והיא נשמרת מעולה גם במקרר
בהצלחה❤