תודה לשולי על כל הטיפים
לעוגת גבינה מוצלחת
שלב 1
משמנים קלות את כל החלק הפנימי של התבנית לפני ששופכים את הבלילה.
שלב זה ימנע מהעוגה לתפוח על הדפנות ויגרום לצניחה לאחר האפייה.
שלב 2
מניחים את תבנית העוגה בתוך אמבט מים לפני שמכניסים לתנור. אמבט המים יאזן את הטמפרטורה של העוגה במשך האפייה וימנע כתמים מעל.
שלב זה מאוד חשוב לאפיית העוגה בצורה שווה וכמו כן, אמבט המים באפייה משחרר אדים שמורידים את טמפ התנור ל100 מעלות שחום זה הוא אידיאלי לאפיית גבינה וביצים.
לא מדלגים על שלב זה, אחרת העוגה תאפה בחום התנור שהוא גבוה יותר ללא אדים ותאפה מהר מידי ותתייבש ואז תתפקע.
שלב 3
אופים את עוגת הגבינה בדיוק כפי שהמתכון דורש. אל תבצעו התאמות לבישול מהיר יותר על ידי חום גבוה. הסוד של עוגת גבינה מוצלחת היא אפייה איטית עם טמפ' שווה בחום נמוך בינוני.
שלב 4
את דלת התנור לסגור ובשום פנים ואופן לא לפתוח במהלך האפייה.
גלי אוויר שייכנסו לתנור בעת פתיחת התנור גורמת להורדת הטמפ ושיבוש באיזון הטמפ. ועלול לגרום לעוגת הגבינה לצנוח.
עוגת גבינה היא עוגה מפונקת שלא רוצה שינויים או הפרעות בזמן האפייה.
שלב 5
לאחר שהעוגה נאפתה ויצאה מהתנור. מיד להעביר מסביב לדפנות סכין חדה ודקה מעבירים את הסכין סביב הקצוות החיצוניים של העוגה. זה משחרר את העוגה מדפנות התבנית ומפחית את הסיכויים של פיצוח במהלך קרור העוגה.
שלב 6
מכבים את התנור בסיום זמן האפייה המוקצב ומשאירים את העוגה בתנור עד שהיא מקוררת לחלוטין. ניתן להסיר את העוגה מן התנור כשהיא מעט מאוד חמימה ולהעביר את הסכין סביב הקצוות, ולאחר מכן להניח חזרה בתנור כדי להמשיך ואת תהליך הקירור.
והמתכון של שולי – עוגת גבינת שמנת
המצרכים –
4-5 ביצים טמפ' חדר
400 גרם גבינת שמנת רכה טמפ חדר(פילדלפייה מסקרפונה או גבינת שמנת )
200 גרם יוגורט או שמנת חמוצה
100 גרם קמח
(להכנה ביתית: לכל כוס קמח לנפות יחד עם כף גדושה קורנפלור)
40 גרם חמאה רכה
140 גרם סוכר 2/3 כוס
קורט מלח
1 תמצית וניל
4 כפות חלב
אופן ההכנה –
למרוח חמאה על דפנות סיר ג'חנון או תבנית 22 -24 קוטר
נערבב יחד חלמונים גבינות סחצי מהסוכר , קמח שמנת .
נקציף חלבונים עם הסוכר שנשאר.
נקפל יחד את 2 התערובות.
נעביר לתבנית
נאפה על חום 150 מעלות בתוך תבנית עם מים רותחים
שעה וחצי