עוגת מייפל קלה וטעימה

Ilana Buchris
עוגת מייפל קלה וטעימה
המצרכים –
4 ביצים
כוס סוכר אפשר להפחית ולהוסיף 2 כפות דבש
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים/מים
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 כפיות קינמון טחון.
אופן הכנה –
להקציף את הביצים במיקסר ,
להוסיף סוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף תפוח
להנמיך מהירות מיקסר.
ולהוסיף את מהצרכים לפי הסדר הרשום
קמח ואפיה בסוף.
לשמן ולקמח תבנית עגולה  או
2 תבניות אינגלייש. להעביר את הבלילה  פנימה.
לפזר אגוזים קצוצים מעל תערובת העוגה .
לאפות בתנור שחומם מראש, ב 160 מעלות
כ-50 דקות.
לבדוק עם קיסם למרכז העוגה.
להוציא מהתנור.
כשעוגה חמה לחורר מעט עם שיפוד או סכין
לשפוך הרבה סירופ מייפל.

סירופ מייפל

הוא ממתיק טבעי המיוצר משרף עץ המייפל. הוא משמש לעתים קרובות כתוספת לחביתיות, פנקייק, וופלים, טוסט צרפתי וגרנולה. ניתן להשתמש בו גם בבישול ובאפייה, וניתן להוסיף אותו לקוקטיילים וקפה.

הנה כמה טיפים לבחירת סירופ מייפל:

  • חפש סירופ מייפל טהור 100%. זה אומר שהסירופ מיוצר רק משרף עץ מייפל ולא מכיל תוספות כלשהן.
  • הימנע מסירופ מייפל בטעם מייפל. סירופים אלו מיוצרים בדרך כלל מסירופ תירס או סוכר, עם תוספת מעט טעם מייפל מלאכותי.
  • בדוק את צבע הסירופ. סירופ מייפל אמיתי צריך להיות בצבע ענברי כהה. אם הסירופ בהיר, הוא כנראה מדולל במים או בתוספות אחרות.
  • טעם הסירופ. סירופ מייפל אמיתי צריך להיות טעם מתוק ומייפלי עשיר. אם הסירופ מתוק מדי או שיש לו טעם לוואי, הוא כנראה לא אמיתי.

לאחר שבחרתם סירופ מייפל, אחסנו אותו במקום קריר וחשוך. סירופ מייפל טהור 100% יכול להישמר בטמפרטורת החדר עד שנה. לאחר פתיחת הבקבוק, יש לאחסן את הסירופ במקרר ולצרוך אותו תוך מספר חודשים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *