מתכון מעולה לקבב
המצרכים-
בשר טחון טרי 1 ק״ג
בנוסף 220 גרם שומן כבש או שומן בקר
או לבקש בשר להמבורגר מהקצב
2 בצל קצוץ דק דק
(2 בצלים גדולים )
פטרוזיליה חצי חבילה גדולה- לא חובה
כפית פלפל שחור
כפית מלח לא גדושה מאוד
מעט אגוז מוסקט
חצי כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה –
לערבב ולעסות היטב, ולהכין את התערובת כמה שעות קודם.
לכדרר לקבבים .
לשים על מנגל משומן
אפשר על פלנצ'ה.
אפשר לשים במקפיא .
קבב
קבב הוא מאכל פופולרי במזרח התיכון, באסיה ובחלקים מאפריקה.
הוא מורכב מבשר טחון, בדרך כלל בקר או טלה,
המונח על מקל צלייה וצלוי על אש. קבב ניתן להכין ממגוון תערובות בשר,
תבלינים וירקות, מה שנותן לו טווח רחב של טעמים ומרקמים.
טיפים:
- ניתן להוסיף לתערובת הבשר תבלינים נוספים לפי הטעם, כגון ג'ינג'ר טחון, פפריקה או צ'ילי.
- ניתן להשרות את הקבבים במרינדה לפני הצלייה כדי להוסיף להם טעם.
- ניתן לצלות את הקבבים בתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 20-25 דקות, או עד שהם מבושלים היטב.
- חשוב לוודא שהקבבים מבושלים היטב לפני ההגשה, מכיוון שבשר טחון לא מבושל עלול להכיל חיידקים מזיקים.