מתכון פגז לדגים אפויים בתנור- זה קל וטעים

אילנית כרבי

 מתכון פגז לדגים אפויים בתנור- זה קל וטעים

דגים בתנור- אילנית כרבי
המצרכים –
4 פילטים או יותר – מושט או כל דג אחר
גמבה אדומה חתוכה דק
גמבה צהובה חתוכה רצועות דק
10 שיני שום לפרוס
פלפל חריף קצוץ
עגבניה פרוסה
שמן זית
כפית כורכום
כפית פפריקה
כפית כמון
מעט מרק עוף
כוסברה קצוצה
פלפל שחור
גרגירי כוסברה יבשה
אופן ההכנה –
נשרה את הדגים לחצי שעה במלח גס ולימון , לאחר מכן נשטוף ונסנן.
נקח קערה ננשים בתוכה  גמבה אדומה, גמבה כתומה/ צהובה , שיני שום
פלפל חריף שלם / קצוץ, עגבנייה ,
נוסיף כ 3/4 כוס חד פעמית שקופה של שמן זית , כורכום, פפריקה מתוקה, כמון ,מעט מרק עוף וחבילה כוסברה קצוצה .
נערבב הכל .
נשים מהתערובת בקרקעית סיר מותאם לתנור , נניח את הדגים ומעל את הירקות שנותרו בקערה,
נפזר פלפל שחור גרוס, גרגרי כוסברה ונכניס לתנור מכוסה בנייר כסף על 180 מעלות  20 דקות בערך.
5 דקות אחרונות להסיר את הנייר כסף להשחמה .
מעדן עולם♥️