קובה חמוסטה אלוהי עם מלא מלא בשר ובצק דק !
מתכון לקובה חמוסטה הכי טוב שתאכלו
דק דק ומלא בשר, סופר אסתטי ומדוייק
*המתכון שלי דורש סבלנות ודייקנות אבל זה לגמריי שווה את העבודה
מאת – Shachar Nehemia
המצרכים-
מילוי – בשר סיסקה אלוהי
1.2 קילו בשר מספר 2
ראש וחצי שום קלוף (כן, הרבה!)
עלי כרפס
בצל אחד פרוס
בצק –
400 ג׳ריש בורגול דק (דרישה,חשוב שיהיה ממש איכותי !)
500 מל' מים רותחים
800 סולת
6 כפות שמן
כף שטוחה של מלח
בערך -150 -100 מיליליטר מים פושרים
למרק-
עלי כפרס
בצל
דלעת
קישואים
2 חבילות עלי סלק
2 ראשי שום
מלח ומלח לימון
אופן ההכנה –
בישול הבשר-
להכניס לסיר עם קצת שמן ורצועות בצל
ומעליו את הבשר ולסגור את הסיר לרתיחה,
הבשר יפריש נוזלים מעצמו בהתחלה, הבשר צריך לעבור בישול של שעתיים לפחות
ולבסוף הוא צריך להיות ללא נוזלים וצלוי , חשוב לערבב אותו כל עשר דק לפחות,
לבשל על אש בינונית ולדאוג שיש כל הזמן קצת מים בסיר (בערך חצי מגובה הסיר)
אם חסר להוסיף , רק לקראת הסוף להתחיל לתת למים להתייבש עד שהבשר נצלה קלות.
ולסגור . לקרר.
ממשיכים לשלב הבא-
במגמיקס טוחנים צרור עלי כרפס וראש וחצי שום קלוף וטרי , תרשו לעצמכן להתפרע עם השום זה מושלם, ולאחר הטחינה של שניהם מכניסים את הבשר למגמיקס ונותנים לו כמה פולסים טובים עד שהוא נהיה שערות קטנות (ראו בתמונות)
ולהוסיף כף שטוחה של מלח (לפי הטעם)
וזהו תטעמו תראו שלא חסר לכן טעם אם כן ניתן להוסיף עוד כרפס או שום .
עוברים לגלגול-
בצק-
*להשתמש בכוס מדידה ולשים לפי הפסים שכתובים על הכוס:
400 ג׳ריש בורגול דק (דרישה,חשוב שיהיה ממש איכותי !)
500 מל' מים רותחים
לשים בקערת נירוסטה את שניהם למשך חצי שעה מכוסה במכסה, לאחר חצי שעה להוסיף:
800 סולת
6 כפות שמן
כף שטוחה של מלח
בערך -150 -100 מיליליטר מים פושרים
מתחילים ללוש את הבצק עם הידיים עד שזה קצת בצקי ולאחר מכן מעבירים למיקסר עם וו גיטרה !
המיקסר יהפוך את הבצק לגמיש הרבה יותר ונוח לעבודה ויעזור לכן להמנע מחורים בקובה,
נותנים לזה להתערבל טוב טוב כמה דק במהירות בינונית ולוודא שהכל אחיד,
אם צריך תוסיפו קצת מים הבצק צריך להיות מעט לח וגמיש לעבודה
למרק:
עלי כפרס
בצל
דלעת
קישואים
2 חבילות עלי סלק
2 ראשי שום
מלח ומלח לימון
לטגן בצל ואת הגבעולים של הכרפס ואז להוסיף 2 חבילות של עלי סלק (רק את העלים) חתוכים לרצועות ולסגור את המכסה ולאדות כמה דק ,להוסיף מים קישואים ואת הגבעולים של העלי סלק ודלעת ולבשל 25 דק , ממש לקראת סוף הבישול להוסיף עלי כרפס קצוצים ו2 ראשי שום קלופים וקצוצים (כן כמה שיותר יותר טוב)
ולהוסיף מלח ומלח לימון (אפשר גם לימון רגיל במקום מלח לימון) וזהו המרק מוכן, הוא צריך להיות חמצמץ
לגבי השיטת גלגול-
ממליצה להרטיב ממש מעט את האצבעות לפני כל פעם שמגלגלים ,
שימו לב לשיטה בסרטונים וככה תוכלו לעשות קובה מושלם ודק עם הרבה בשר